top of page
Zoeken

Ovendonuts

Bijgewerkt op: 7 jan 2022

Ingrediënten:

❀ 150 ml. melk

❀ 8 gr. vanillesuiker

❀ 1 ei

❀ 100 gr. roomboter

❀ 300 gr. bloem

❀ 7 gr. gedroogde gist

❀ 40 gr. kristalsuiker


Bereiding:

  1. Smelt de boter en voeg hier de melk aan toe

  2. Voeg de vanillesuiker, kristal suiker, gist, bloem en het ei toe

  3. Kneed dit tot een mooi deeg

  4. Dek het deeg af en laat rijzen

  5. Verwarm de oven voor op 200C boven- en onderwarmte

  6. Haal het deeg uit de kom en rol het uit

  7. Steek verschillende grote rondjes uit en steek uit die grote rondjes weer een klein rondje uit het midden (overgebleven deeg kan je terug samen kneden en opnieuw uitrollen)

  8. Leg de donuts op de bakplaat

  9. Bak ze in de oven gaar en laat ze na het bakken afkoelen op een rooster


 
 
 

Opmerkingen


  • Knipsel
bottom of page