top of page
Zoeken

Feeststol met amandelijspijs

Bijgewerkt op: 1 aug 2021

Ingrediënten:

❀ 50 gr bastardsuiker

❀ 2 eidooiers

❀ 500 gr bloem

❀ 100 ml melk

❀ 100 gr boter (gesmolten)

❀ 30 gr gist

❀ 300 gr rozijnen

❀ Amandelspijs (zelfgemaakt of kant-en-klaar)


Bereiding:

  1. Meng de bloem met het zout en de suiker

  2. Voeg het ei, de gist en de gesmolten boter toe en roer de massa door elkaar

  3. Kneed het tot een soepel deeg

  4. Laat het deeg +/- 45 min rijzen

  5. Week de rozijnen en meng ze door het deeg

  6. Maak het spijs soepel en rol het op

  7. Rol het deeg uit tot een lap en leg hier de spijsrol op

  8. Vouw het deeg over de spijsrol en zorg dat de spijsrol volledig bedekt is

  9. Plaats het in een ingevette vorm en laat nog eens +/- 30 min rijzen

  10. Verwarm de oven voor op 220C boven- en onderwarmte en bak het brood in 20-25 min mooi goudbruin





 
 
 

Comments


  • Knipsel
bottom of page