top of page
Zoeken

Hamburgerbroodjes

Bijgewerkt op: 1 aug 2021

Ingrediënten:

Deeg

❀ 1 zakje gedroogde gist

❀ 500 gram bloem

❀ 1 el kristalsuiker

❀ 50 ml lauwwarm water

❀ 250 ml karnemelk

❀ 1 el olijfolie

❀ 1 tl zout


Afwerking

❀ Sesamzaad

❀ 1 ei

❀ Scheutje melk

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed dit in 5-10 minuten tot een soepel deeg.

  2. Doe het deeg in een ietwat bebloemde kom en laat deze afgedekt een uur rijzen

  3. Sla de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 4 grote gelijke stukken

  4. Maak mooie stevige ronde balletjes van het deeg, dek opnieuw af en laat nog eens 45 minuten rijzen

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C boven- en onderwarmte

  6. Klopt het ei los en voeg een scheutje melk toe

  7. Smeer de broodjes in en strooi de sesamzaadjes erop.

  8. Bak de broodjes gaar in 20 minuten


TIP!!: Voeg eventueel wat water bij een te droog deeg of 1 wat bloem bij een te nat deeg!

 
 
 

Comments


  • Knipsel
bottom of page