Sinterklaastaart met speculaas-kruidnootvulling
- Carrera Vroegop 
- 18 jan 2021
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 1 aug 2021
Ingrediënten:
Biscuit (voor 2 biscuits):
❀ 500 gr mix voor chocobiscuit (funcakes)
❀ 300 gr. ei (dit zijn ongeveer 6 eieren M)
❀ 110 ml water
> Dowels
Kruidnootvulling:
❀ 8-10 el chocoladepasta
❀ 60 gr. kruidnoten (fijngehakt)
❀ 200 gr. boter
❀ 200 gr. poedersuiker
Speculaascrème (rood):
❀ 3 el smaakpasta speculaas
❀ rode keurstof
❀ 40 gr. verkruimelde speculaas
❀ 200 gr. boter
❀ 200 gr. poedersuiker
Drip:
❀ Decomelts zwart
Bereiding:
Biscuit:
- Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C) 
- Meng de mix, eieren en het water in een kom 
- Klop het geheel 7-8 minuten op de hoogste stand, daarna 2-3 minuten op een lage snelheid. 
- Vul een ingevette bakvorm [2/3 vol] en bak de biscuit in de oven gaar 
- De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt 
- Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster. 
- Herhaal stap 1 t/m 6 voor de 2e biscuit 
Kruidnootvulling:
- Klop de boter met de poedersuiker tot een mooie, gladde botercrème 
- Voeg de chocopasta toe en meng dit door elkaar 
- Hak de kruidnoten fijn en spatel deze door de botercrème 
- Zet de kruidnotenbotercrème in de koelkast tot je hem gaat gebruiken 
Speculaascrème :
- Klop de boter met de poedersuiker ook hier tot een mooie, gladde botercrème 
- Voeg de smaakpasta en kleurstof toe en meng dit goed door elkaar 
- Spatel de verkruimelde speculaas erdoor en bewaar ook deze in de koelkast tot gebruik 
Drip :
- Smelt de decomelts au bain marie of in de magnetron 
- Doe dit in een spuitflesje en drip rondom de taart heen 
Opbouw:
- Snijd de biscuits in 3 delen 
- Vul alle lagen met de kruidnotenvulling 
- Stapel de taart op en gebruik hiervoor een aantal dowels ter versteviging 
- Smeer de taart rondom af met de speculaascrème 
- Voeg de drip toe en decoreer de taart naar wens 
- Laat de taart opstijven voor minimaal 1 uur 
















Opmerkingen